View this page in English

Diamond Insight

Gerco van Hoften

Diamond Insight is opgericht en wordt gemanaged door Gerco van Hoften. Gerco heeft ruim 20 jaar ervaring in marketing, verkoop en business development. Hij heeft met vele B2B multinationals en Fortune 500 multinationals over de wereld gewerkt in de kunststof, automobiel, en transportvoertuig sectoren.

Gedurende ruim 7 jaar van zijn carrière heeft hij bij GE Plastics gewerkt in een verschillende industriële marketing en verkoop posities voor de Europese automobiel- en luchtvaartindustriën. Aansluitend is, gedurende 13 jaar bij Owens Corning, zijn kennis en ervaring verder gegroeid via regionale en wereldwijde management verantwoordelijkheden in marketing, verkoop, account management en ondernemerschap in de automobiel, kampeervoertuigen en bouwmaterialen markten.

Tijdens zijn loopbaan heeft Gerco ervaringen opgedaan middels een scala aan verantwoordelijkheden van regionale verkoop tot commercieel directeur en algemeen directeur. Met zijn opleiding tot vliegtuigbouwkundig ingenieur werd de basis gelegd om te leren omgaan met complex problemen, creatief te zijn, out-of-the-box te denken en met doorzettingsvermogen grenzen te verleggen. Hij was ruim 10 jaar in de wereldwijde automobielindustrie werkzaam waar hij vooral heeft geleerd om risico's te nemen, marges te behouden en resultaten te leveren onder hoge druk.

Zijn meest recente ervaringen hebben laten zien dat hij buitengewoon waardevol is geweest bij het opzetten van nieuwe bedrijfsactiviteiten en ontwikkelen van strategische samenwerkingen voor Amerikaanse ondernemingen op de Europese markt.